månadsarkiv: mars 2014

Vilket väder :-)


Då stack man från jobbet mot Ericssonsparkering för att möta upp Urban och de andra som skall cykla vätternrundan tillsammans. Det var en jättefin morgon med strålande sol och lite vind. Efter lite genomgång rullade vi ut från Ericsson och styrde mot Varberg. Det blev träning utav belgiskkedja nermot fikat som skulle vara nere vid Kärradal. Det rullade på bra i kedjan och Urban hade förutbestämt en plats där vi tog en kort pqaus och pratade oss samman om hur det gick. Sen började kaffetarmen att göra sig påmind och det var inte långt till fikat. Väl framme vid fikat fick vi se att det var stängt och enligt personer på plats öppnar det först i maj. Så vi rullade tillbaka mot Åsa och fick en riktigt god kaffepaus med tilltugg där istället. Kul med lite nya bekantskaper och trevlig cykling.

När skall man lära sig……

Såg igår att det skulle cyklas från Hisingens klubblokal vid 10 tiden och tänkte att det kunde vara kul och försöka hänga med. Det blev lite småstressigt hemifrån för att hinna i tid men jag hann. Sen rullade vi ut i tvåpar mot Kungälv och det rullade på friskt. Det blev behaglig cykling till Säve och upp för Rödbobacken gick det fint. Sen samlade Håkan oss vid Oldseröd för att bjuda in till ett lagtempo mot Kode. Och det var ju kul eller?? Tänkte att man skulle visa sig på styva linan men det gick sådär. Hängde med Stikkan och Selstam det bjöds på bra tempo direkt och jag glömde växla upp på stora kakan. Fick känna på Stikkans spinningben och det var ingen trevlig upplevelse. Fy f.n vad de gamla benen fick kämpa för att bara orka hänga med i hans tempo……

Väl vid Kode la undertecknads bakhjulskassett av så frugan fick komma och hämta hem en…. Tack för ett trevligt pass……

Härligt blåsigt pass med Lasse

Vi rullade uppmot Lysegården i härlig motvind. Det blåste ordentligt emellanåt och vi tog det ganska lugnt. Vi fick en fin medvind från Kareby inmot Kungälv så det var bara att trampa på. Hade sen en ganska lugn cykling längst Ellesbovägen och följde med Lasse upp via Albatross. Tog sen Tuvevägen och rullade hem över Norrleden och träffade på Rolf innan jag var hemma.

Distanspass med Gabriel :-)

Bestämde igår att vi skulle ut och rulla på morgonen idag. Vi träffades vid Säve St1 och rullade mot Kornhallsfärja. Det var fina medvindar i början lite kantvind också. Trevlig cykling med en hel del tjöt och det rullade på bra. Fick en härlig fartökning på Marstrandsvägen som tog ut sin rätt efteråt. Vi tog vägen utmed Solberga och sen vidare in mot Kode för att vika av in mot Svartedalen. Här började jag känna att man kanske inte är i samma form som Gabriel men det gick bra ändå. Ett härligt pass med trevligt sällskap och fina vindar. Fick även förmånen att ligga bakom Gabriel hela Ellesbovägen hem……..

En tur med Fredrik till Floda

Fick sett ett inlägg på Bockastyre CK – Göteborg av Fredrik och det skulle passa in i mina tider om jag vek av vid Floda. Gjorde mig iordning och rullade hemifrån med fulracern det var svårt och klä sig men jag lyckades ganska bra. Träffade på några cyklister vid Marieholmsgatan Slakthusgatan såg ut som om det var CK Master, hejade och fortsatte mot Kviberg. Var lite tidig där men strax dök Fredrik upp och vi väntade in de andra cyklisterna. Vi blev 5 st som rullade i medvinden mot Floda. Fidde lika glad och sprallig som vanligt. Kände att jag hängde med rätt bra upptill Floda men sen blev det motvind och humöret sviktade lite när man fick kämpa på i motvinden……

Marieholmsbron

Fredrik och Martin

Lexbyvägen i medvind

Stenkullen

Släppte gruppen

Motvind från Gråbo

En tur mot Kungsbacka


Urban gör sig redo för att cykla iväg


Jonas


Urbans nya cykel


Mot Kungsbacka

Tog mig mot Ericssons i lugnt takt från jobbet och väntade in Urban och Jonas som skulle cykla mot Kungsbacka. Tänkte att jag skulle försöka hänga med en stund. Fick nöjet att följa med till Kungsbacka där jag tackade för mig och vek av mot Varla. Tog mig sen lugnt hem och fick årets första punka som snabbt lagades och så var man på väg igen. Vi hade bra motvind nermot Kungsbacka och det tog ut sin rätt innan man var hemma……

Lite segt …..

Cykelbana från Gråbo mot Olofstorp

Fick rullat mot Jonsered i lugn takt från jobbet. Var lite seg innan kroppen kom igång. Det var kanske lite motvind upptill Floda för sen gick det lite lättare tyckte jag. Skall nog plocka av dubbdäcken och sätta på andra däck innan nästa tur.

Ett pass med några av RSGs VR 14 cyklister

Cykelister

Stack iväg från jobbet på morgonen mot Ericssons i Mölndal där vi skulle träffas klockan 09:00 för att ta oss nermot Fjärås var det sagt. Tog det ganska lugnt dit och var ca 10 min för tidig. Så dök det upp två glada cyklister och strax två till. Totalt var vi fem stycken som bestämde oss för att korta turen lite på grund utav rådande väder. Vi rullade på bra nermot Lindome och fick förmånen att svänga av mot Älvsåkersvägen. Det var blött men rätt klädd så gick det bra ändå. Fick hållit pulsen uppe och därmed också värmen. Trevligt sällskap till Inseros där Urban vek av och vi andra cyklade mot Hällersåker. Väl där bestämdes det att vi rullar över Benarby för att få upp värmen i vissa cyklister… Till slut kom vi fram i Mölnlycke och de andra tog sig mot startplatsen via Pixbo och jag sänkte tempot och tog mig hemåt över Gaisgården.. Tack för trevlig tur får hoppas på bättre väder nästa gång….