Göteborgs Girot 230527

Ny bansträckning på Girot som jag hade försökt reka på några turer tidigare. Tyckte den verkade tuff för en tung cyklist att genomföra men ändå helt okej. Vid starten samtalade jag med några andra cykelkompisar och ställde mig i startfållan för snabb cyklist, väl medveten om att jag inte skulle hänga med när vi kom till Källebäcksbacken och man skulle släppa masterstarten för fri åkning. Hängde med hyfsat till Mölnlycke företagspark men sen blev det lite egen cykling ända tills Eskilsbyvägen där det kom en stor grupp från Team Kungälv som jag hakade på hela vägen upp till Ubbhult där de valde att stanna till vid depån. Jag fortsatte och fick cyklat ikapp en mindre grupp cyklister som höll ett lagom tempo. De släppte inte in någon i sin klunga och jag hade inga problem med att lägga mig bakom och rulla med. Det gick hyfsat ända till Slambybacken där det återigen visade sig att man är lite tung…. Fick det lite kämpigt över till Jonsered och tappade gruppen men fick kämpat mig ikapp vid Kåhögsgård. Här hade även Anders Ek kommit in i samlingen och tror även Tommy Prim satt med. Sammanfattningsvis var det ett härligt väder och trevliga cyklister

Olsson hade lekstuga ;-)

Han ser nöjd ut efter passet

Skulle träffa Mikael vid sibyllan och tanken var en sväng uppmot Nödinge men eftersom det började regn precis när vi skulle ge oss av blev det ändrade planer. Tog oss upp mot Albatross och det var sega ben undertecknad kände så det var lite jobbigt. Tänkte att Mikael skulle slå av lite men icke. Det rullade på bra till Säve Kyrka och här var man lite dum och tittade på klockan för att se när färjan skulle gå. Sa till Mikael att det finns möjlighet att hinna med 10:35 färjan om vi trycker på lite kanske. Jo jo det trycktes en hel del till färjan och hann gjorde vi. Sa på färjan att jag var lite trött ja nu tar vi det lugt lite sa Mikael…… Vi har nog lite olika uppfattning där tror jag. Blev stabil cykling till vi svängde in på Glosebyvägen där man hade fullt upp att hänga och fladdra bakom Mikaels bakdäck. Vid Gloseby skylten ungefär tänkte jag lite på de som cyklat VR i helgen när mätaren stod på 46 -47 en kort stund, tänk att de höll de i 6:30

Vi rullade sen vidare från Kärna mot Ytterby via den nya cykelbanan och här var det inte heller någon vila precis. När vi kom hem till Kärra igen var man riktigt trött så nu blir det nog soffan och Netflix ett tag.

Relive ’Olsson körde slut på en gammal gubbe ?’

Cykling med Vänernrunt gänget från Hogia Stenugnsund

Relive ’En härlig tjötrunda med CK Sundet ????’

Hade turen att kunna följa med på fredagenscykling med delar av CK Sundets Vänernrunt gäng där jag själv skall försöka vara ledare för gruppen. Kul att träffa de cyklister som kunde ansluta. Vi hade en trevlig tur från Stenungsund upp mot Uckleum och vidare mot Ljungskile. Många cyklister mötte vi mellan Stenshult och Ström. Själv tycker jag att det funkade bra med gruppcyklingen. Det finns alltid olika saker att jobba på för att det skall bli perfekt men det är inte alltid lätt när man ligger på lite olika nivåer. För mig är ju Vänernrunt en cykling där man skall ha det trevligt och hjälpa varandra till målet. Kommer alltid vara någon som är starkare och någon som är tröttare det gäller bara att hjälpa varandra så kommer detta årets runda bli hur bra som helst.

Blåsig lördag :-)

Fick rullat hemifrån och upp via Kungälv chansade på att det gick och ta sig förbi vattenverket vid Diseröd och med cykel funkade det idag. De är inte färdiga så vägen är fortfarande avstängd. I uppförsbacken var jag tvungen att stanna och ta ett litet kort på de fina vårblommorna i vägkanten.

Vårblommor
Fredagsdistans med Olsson

Fick till ett förmiddagspass med Olsson runt Alafors och Gråbo. Hade hyfsat pigga ben och trevligt sällskap. Vädret var också okej trots lite duggregn bitvis. Fick vikit av vid Angeredsarenan och Olsson körde en liten omväg.

Söndags tur med lite sällskap

Efter en förkylning så var det dax för ett lugnt cykelpass. Rullade uppmot Kungälv via Svankällevägen där jag mötte Simon och bestämde mig för att slå följe med honom. Vi tog oss till Grimsåsvägen och vidare mot Djupedal för att styra mot Angeredsbron. Mycket prat blev det och härlig cykling mot Marieholm där vi skulle träffat Niklas men utav Simons flygplansläge på mobilen strulade det lite. Efter lite eftersökning så var vi på väg mot Surte för att möta upp Niklas och mycket riktigt så träffades vi vid rondellen i Surte. Hade sen sällskap med Simon och Niclas till Vikinga grillen där vi träffade Kalle som stod och väntade. Vi fyra hade sen sällskap till cykelbanan vid Romelandavägen. Där jag tackade för mig och rullade via Arnebo och hem själv.

Distansrunda i vårväder

Rullade lugnt mot Kungälv och hade tänkt att rulla uppförbi Lysegården mot Spekeröd. Dock fick jag sett en cyklist när jag kommit förbi Diseröd och tänkte att jag lika gärna kunde rulla runt Västerlanda och Uckleum. Var lite mot vind när man kom ut på de öppna fälten. Tror jag såg Jim o Pernilla när jag passerade Signehög/Norrmannebro och vinkade.