Kränkt var bara förnamnet……..

Tänkte att jag skulle försöka hänga med Aktivitus på ett onsdagspass. Jag visste ju att om man inte orkar hänga med så får man ju ta sig hem efter egen maskin och hade med det i beräkningen. När jag rullade hemifrån till Ericsson i den härliga värmen. Väl framme vid Ericsson såg jag att man även hade spärrat av parkeringens infart med stenar och detta är väl troligtvis för asfaltsläggarna.

De samlades en hel del cyklister och Patrik berättade att sträckan idag var delar utav Nationaldagsloppet i bakvänd riktning. Det är ju en hel del backar där så jag räknade med att bli från åkt efterhand. Vi cyklade samlade till Mölnlycke och delade upp oss i tre lagtempolag för att rulla mot Landvetter. Det gick väl sådär, tror vi var 8 st i sista gruppen där Marcus Johansson försökte få ordning på gruppen. Tog mina förningar framtill Landvetter och tyckte väl att det hade gått lite ryckigt. Patrik sa nu att det blev ett längre tempolopp mot Hindås och här blev det lika ryckigt så jag la mig på rulle efter ett tag. När vi sedan rullade ut efter T-korsningen mot Hindås blev det lite för tufft för mig och jag tog mitt egna tempo till samlingen där de andra stod.

Här skulle jag nog bara varit tyst egentligen och inte påtalat att man kanske skulle hjälpa de som var sämre med att försöka få ordning på gruppen och lära varandra hur det bör cyklas kanske, hoppas du inte tog illa upp Patrik. Jag hade funderingar på att rulla tillbaka över Öjersjö här men eftersom Patrik sa att han gick ner till denna gruppen valde jag att följa med. Det höll en bit in på Ödenäsvägen men sen tog krafterna slut och uppförsbackarna är ju inte min styrka precis så jag fick släppa gruppen. Men det gick betydligt bättre denna sträckan.

När de andra hade stannat vid Ödenäs så rullade jag bara förbi eftersom det troligtvis skulle vara ifatt ganska snabbt. Gariel kom med två eller tre på rullen efter ett tag och jag försökte hänga på nerför mot 11% backen. Här trampade jag ut rejält och fick bra fart på cykeln utför, visste ju dock att det kommer en uppförsbacke strax…..

Fick tagit mitt tempo igen och tog mig sakt men säkert upp. Väl uppe på krönet körde en cyklist förbi mig och jag tog rulle i utförskörningen mot Hemsjö. Trampade på rätt bra här med och visste att det blev segt upp mot Tolleredstoppen. Här ködre alla som var kvar förbi mig och stod samlade på toppen där det blev en liten andningspaus. Därefter rullade hela gruppen gemensamt mot Lerum. Riktigt roligt att ligga i en storgrupp och åka med ett tag, började få brist på vatten så jag bestämde mig för att avvika från gruppen vid Knavrabron och rullade mot Lerumsbrandstation. Här fyllde jag flaskorna och fick lite förnyade krafter. Rullade ut på cykelbanan och här kom plötsligt Gabriel rullandes på vägen så vi fick lite sällskap till Vattenpalatset där våra vägar gick åt olika håll. Det gick lugnt resten hem över Olofstorp och längst cykelbanan mot Angered. Väl hemma var man rejält trött och sliten, om det blir ett till försök att utmana sig själv att hänga med de snabba cyklisterna får vi se…….